Medietype og størrelser for sjøkart

Størrelser

Kartene fra den historiske kartserien varierer veldig mye i størrelse. Vi har derfor valg å tilby kartene produsert i fire forskjellige størrelser basert på at vi skalerer opp slik at den lengste siden av kartet tilsvarer størrelsen du velger. Et liggende kart som blir produsert i for eksempel 40 cm bredde vil da kunne bli 30 cm høyt.

Papirkvalitet

Papir

Matt 180 gram hvitt papir med en barrierecoating som forhindrer at papiret bulker seg av blekk eller annen fuktighet.

Plast - tyvek

Tyvek er et registrert varemerke av det børsnoterte amerikanske firmaet DuPont, som står bak mange innovative produkter som har forbedret mange forskjellige bransjer på verdensplan.

Tyvek er et non-woven (ikke-vevd) materiale som er spunnet sammen av varme og trykk av syntetiske fibre av polypropylen. Det ble «oppdaget» i 1955 av Jim White i DuPonts laboratorium. Hvert tyvek-fiber er cirka 8 ganger sterkere enn et menneskehår.

Tyvek har noen gode egenskaper, og brukes blant annet til isolering av hus og undertak, i legemiddelindustrien som innpakning, kuverter, juletremerker (prøv å legg merke til merket de ofte har i toppen – rundt om stammen), sprøytedrakter m.m.

Fakta:
Tyvek er et svært lett materiale og som veier svært lite.
Tyvek er klasse 1 flammehemmende, som er en av de beste klassifiseringen for at ild ikke sprer seg.
Tyvek er kjemisk resistent og kan derfor brukes til sprøytedrakter, f.eks. heldrakt.
dimonsinielt stabilt (like sterk i alle ledd), PH-nøytral og svært slitesterkt.
Tyvek er hverken papir eller stoff.
Tyvek er 100 % gjenbrukbart.

Plate

Dette alternativet er ment for bruk både innendørs og utendørs. Kartet blir printet med svært høy kvalitet og montert på en  3 mm pvc plastplate som blir belagt med beskyttende laminat. Platen kan skrus, limes eller festes på vegg med veggfester.